Ik heb hulp nodig, ik kan het niet alleen (geloven, volhouden, bijbel lezen, bidden) nu na ongeveer een halfjaar na de alpha cursus ben ik het weer helemaal kwijt. Ik probeer het wel maar het lukt niet. De twijfel is weer zo groot. Hoe kan het nou allemaal dat God van ons houd, dat Jezus is gestorven voor onze zonden. Het is allemaal zo moeilijk om te geloven. Er staan heel veel mooie woorden in de bijbel. Maar is het ook allemaal waar.

Die alpha cursus is echt prachtig, voor dat ik begon met de cursus stondt ik bv op -2 na de cursus denk ik dat ik op 3 stond. Nu sta ik denk ik op -1. Misschien als ik de cursus nog een keer doe kom ik misschien wel op 0. Na een berg van 4. Of zou het een berg van 2 zijn.

Hoe dan ook, ik heb hulp nodig..

One thought on “Help ?

 1. Beste Roelof,

  Ik schrijf dit na 2 stevige borrels op. Dus als ik wat schrijf wat jou tegen de borst stuit ligt het aan mij.

  voor de achtergrond.
  Ik ben op jouw blog gekomen doordat ik al jaren heen en weer geslingerd wordt van een periode 3 keer in de week naar de gemeente, Zondagsdienst, kringgesprek en gebedsbijeenkomst tot de laatste jaren weer niks. De laatste tijd ben ik buiten de kerk om weer bezig met het geloof en vanaf vandaag op zoek naar een blog of website om te lezen of zelf te maken voor mensen als mij, mensen die heen en weer geslingerd worden of aan het begin staan van het bouwen van een geloofsleven.

  Reactie op Help.
  Je bent nooit alleen, ook nooit alleen geweest.
  Je hebt God, Jezus en de heilige geest maar aangezien je daar aan twijfel hebt je in ook nog je vrouw.
  Een periode van twijfel is niet verkeerd, het zorgt ervoor dat je naar antwoorden ga zoeken en deze antwoorden je eigen ga maken. De antwoorden die je krijgt bij een alpha cursus zijn misschien wel goed maar daar mee nog niet die van jouw.
  Als ik de antwoorden heb van een examen, kan ik misschien wel het examen met goed resultaat maken maar hoef ik nog de stof niet te beheersen. Velen gaan volgens mij naar een alpha cursus worden in vuur en vlam gezet welke uitdooft en doen daar vervolgens niks mee jij zoekt hulp. Het mooie van het geloof is dat de sterken de zwakken helpen, en ieder periodes van zwakte kennen zodat wij gaan leren sterk te worden door de Heer.

  Wat ik begrijp van de bijbel is dat God deel wil maken van mijn leven en ook die van jouw. Hosea 6.6 zegt :God wil onze liefde, niet perse onze offers of dat wij bijbel gaan lezen, bidden etc. God wilt onze liefde, die uiting van onze liefde zal een impact hebben op onze leven, net zoals onze relatie met onze vrouwen een impact heeft gekregen op onze leven. De impact die deze relatie in jouw leven krijgt zorgt ervoor dat jouw geloofsleven op een rots gebouwd wordt in plaat van op zand.

  Je schreef ik kan het niet alleen, ik kan het ook niet alleen maar door jouw woorden besef ik dat ik in ieder geval niet alleen sta met dat gevoel, hopelijk voor jouw ook.

  met vriendelijke groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *